sobota, 3 marca 2012

grzanka razowa w jajku....z ulubioną konfiturą i serkiem


Piotruś mówi po prostu:"stary - nowy chlebek".
Czyli ,taka alternatywa dla wczorajszego nie zjedzonego chlebka.
Ale świeży też  może być.

Składniki na dwie kromki:

  • 2 kromki chleba (u mnie razowe,ale mogą też być pszenne)
  • 2 łyżki dżemu wedle uznania
  • 2 łyżki serka homogenizowanego lub twarogu
  • jajko
  • odrobina soli i oliwy

Wykonanie:

Jajko ubijamy widelcem,doprawiamy solą,obtaczamy kromkę chleba w jajku,kładziemy na rozgrzany teflon,przetarty odrobiną oliwy,obsmażamy z dwóch stron.
Gotową grzankę ozdabiamy serem i dżemem,śniadanko gotowe.
Możemy też do tej grzanki użyć żółtego sera,i zapiec z jajkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).