- Składniki:
- 3jajka lilipucie
- 2-3 małe pomodorki
- łyżka pomidorów z puszki
- mały kawałeczek pora
- 2-3 oliwki
- poł łyżeczki masła (na diecie faza III)
- przyprawy: (zioła prowansalskie,czosnek niedźwiedzi,sól ,pieprz)
- Wykonanie:patelnie teflonową dobrze rozgrzać,podsmażyć pora,pokrojonego w drobną kostkę na masełku,lub bez kiedy jesteśmy na ściślejszej diecie.Pomodorki pokroić w plasterki,jak i oliwki,dodać do pora,podsmażyć,na koniec dodajemy jajka,doprawiamy wszystko do smaku wedle upodobania.Czas smażenia uzależniony od tego jakie ścięcie jajecznicy lubimy.....i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).