czwartek, 13 września 2012

jajecznica o zapachu oliwkowym

 
Dzisiaj propozycja jajecznicy z małymi dodatkami i ziołami prowansalskimi,które chętnie goszczą w mojej kuchni,bo nawet najprostszym potrawom nadają określony smak.... 
O chłodnym poranku,do ciepłej herbaty,taka jajecznica będzie dobrą dawką pozytywnej energii dla zapracowanego dnia.Polecam na dzień dobry.................;)
 
składniki:                                                                                                                                      
  • 2 jajka
  • 2 oliwki
  • mała cebulka
  • sól+zioła prowansalskie
  • łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
  • patelnię  przecieram oliwą z oliwek
  • podsmażam cebulkę
  • dodaję jajka
  • doprawiam do smaku.....i gotowe
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).