niedziela, 26 kwietnia 2015

fileciki drobiowe w serowo-majonezowe

http://swiat-smaku.blogspot.com/2014/08/kotlety-serowe-z-kurczakiem.htmlKotlety serowe z kurczakiemzobacz tutaj



Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku.

Składniki

- podwójny filet z kurczaka
- jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki majonezu
- 15 dag startego żółtego sera
- mielona słodka papryka, pieprz ziołowy
- sól, pieprz
- olej

Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)



Z góry dziękuję.

Wykonanie

Filet umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, przełożyć do miski. Dodać mąkę, jajko, majonez i starty ser, wymieszać. Doprawić papryką pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Niewielkie porcje masy nakładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron

Uwaga – sprawdzona rada

1)       jeżeli podczas wyrabiania masa będzie za sucha należy dodać majonezu, jeżeli za mokra - mąki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).