piątek, 29 stycznia 2016

gruszki pieczone z twarożkiem i czekoladą




pieczone gruszki z czekoladą



składniki:

  • 4 gruszki
  • 40 g czekolady deserowej 
  • 4 łyżki twarożku
  • 4 łyżeczki konfitury (u mnie różana)
  • przyprawy:cynamon,kardamon
  • łyżka syropu z agawy lub miodu







wykonanie:

Każdą gruszkę przekrój na pół i wydrąż z niej gniazdo nasienne.

Gotowe połówki wyłóż na papierze, środek wypełnij po łyżce twarożku,i łyżeczce konfitury,posyp startą czekoladą i szczypta przypraw.Polej syropem lub miodem.

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 20 minut.Podawaj na ciepło lub schłodzone.

polecam również: gruszki w winie lukrowane




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).