środa, 11 maja 2011

klopsy indycze


moje klopsy:
*0,5 kg mielonego mięsa indyczego
*pół pęczka szczypiorku
*2 łyżki otrębów (owsiano-pszennych)
*1 jajko
*przyprawy: sól, majeranek,przyprawa drobiowa
dodatkowo:
*7 jajek lilipucich (takie dostałam od rodzinki), ugotowanych na twardo
*zioła prowansalskie


Wykonanie:
Mięso wymieszać z posiekanym szczypiorkiem,otrębami , przyprawami wg uznania,oraz surowym jajkiem.
Ugotowane jajka na twardo oblepić masą mięsną,lub zrobić wg własnego pomysłu:
Gotowe klopsy posypałam ziołami prowansalskimi.
Piec w piekaniku ok.pół godziny w 180 stopniach (ja używam termobiegu),pod przykryciem.
Gotowe:

No i czas pokosztować....(P+W)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).