środa, 11 maja 2011

wątróbki indycze


Skorzystałam z nowego wydania dukanowego "...dla Polaków",str.216
Tam wprawdzie jest przepis,na wątróbki cielęce,a ja robię indycze,ale smakują wyśmienicie.
Obtaczam wątróbki w skrobi kukurydzianej i smażę na gorącym teflonie.
W garnku przygotowuję rosołek z kostki rosołowej drobiowej lub bulionetek,dodaję cebulę pokrojoną drobno,duszę w tym rosołku.
Następnie dodaję podsmażoną wątróbkę i jabłko starte na tarce,przyprawy i duszę wątróbkę pół godziny w tym wywarze.
Kto lubi orientalny smak,to dodatkowo można dodać cynamon i goździki do wywaru.
Najlepsze świeże,przygotowane tego samego dnia...smacznego .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).