wtorek, 17 maja 2011

rzodkiewki gotowane

Sezon rzodkiewkowy w pełni,zatem czas korzystać ;).


Te prosto z ogrodu,bądź straganu mają niekiedy gorzkawy smak i pieką niemiłosiernie.
Warto je zatem po prostu ugotować.
Mało starań,a przystawka warzywna smaczna i zdrowa :

SKŁADNIKI:pęczek rzodkiewek oczyszczonych wrzucić na wrzątek,z odrobiną soli i cukru

Gotować dobry kwadrans  (w trakcie gotowania stracą  intensywny kolorek,ale i ostrość ).
Po ugotowaniu można doprawić zasmażką,z masełka i bułki tartej....i gotowe.

p.s.w ramach zdrowych nawyków,zamiast bułki można użyć otrębów drobno mielonych,a zamiast cukru słodzika,bez masełka już,i zajadać się na P+W do woli.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).