Sezon rzodkiewkowy w pełni,zatem czas korzystać ;).
Te prosto z ogrodu,bądź straganu mają niekiedy gorzkawy smak i pieką niemiłosiernie.
Warto je zatem po prostu ugotować.
Mało starań,a przystawka warzywna smaczna i zdrowa :
SKŁADNIKI:pęczek rzodkiewek oczyszczonych wrzucić na wrzątek,z odrobiną soli i cukru
Gotować dobry kwadrans (w trakcie gotowania stracą intensywny kolorek,ale i ostrość ).
Po ugotowaniu można doprawić zasmażką,z masełka i bułki tartej....i gotowe.
p.s.w ramach zdrowych nawyków,zamiast bułki można użyć otrębów drobno mielonych,a zamiast cukru słodzika,bez masełka już,i zajadać się na P+W do woli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).