piątek, 2 grudnia 2011

polędwiczki drobiowe z oliwkami


 Składniki:
  • kilogram polędwiczek drobiowych
  • cebula czosnkowa
  • puszka kukurydzy
  • garść oliwek
  • przyprawy:sól,garam masala,czosnek niedźwiedzi,2 kostki rosołowe
  • ok.litra wrzątku
  • odrobina oliwy

Wykonanie:pokrojone polędwiczki przyprawić solą i garam masala,pozostawić na kilka godzin,albo do dnia następnego,w lodówce.
Podsmażyć na rozgrzanym teflonie,przetartym oliwą,dodać posiekaną cebulę,zalać wrzątkiem z kostkami rosołowymi i dusić pod przykryciem dobre pół godziny,na koniec dodać czosnek niedźwiedzi,oliwki i kukurydzę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).