czwartek, 1 grudnia 2011

żeberka duszone z warzywami


  • 2-3 żeberka
  • marchewka
  • fasolka szparagowa
  • przyprawy:sól,czosnek niedźwiedzi,garam masala
  • pół litra wody
Wykonanie:żeberka przyprawić solą i garam masala,odstawić na trochę,wrzucić następnie na gorący teflon,chwilę podsmażyć z odrobiną wody,lub tłuszczu,następnie zalać wodą ,dusić pod przykryciem ok.pół godziny.Dodać warzywa,i dusić,aż będą miękkie,nastepnie dusić bez przykrycia,do wyparowania wody.Pod koniec dodać czosnek,aby nie tracił swych cennych właściwości .
Danie gotowe podawać na ciepło, z ryżem,bądź frytkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).