środa, 8 lutego 2012

pomidorowa ,czy warzywna....co kto woli




















Dużo marchewki w połączeniu z przecierem pomidorowym,i mixem warzywnym....

Czyli tak:
*kilka marchewek
*por
*pół selera
*duża pietruszka (korzeń +natka)
*czosnek niedżwiedzi
*2 kostki rosołowe warzywne
*łyżka masła
*buteleczka śmietany- Ramy do zupy
*mini przecier pomodorowy Kotlin-80g
*gotowa zupa pomidorowa Winiary ,z kawałkami suszonych pomidorów
*torebka brązowego ryżu
*ok.2 litry wody


Wykonanie:

Warzywa umyte,obrane,i pokrojone w dużą kostkę,lub plastry,podgotować do miękkości w 1,5 litra wody.
Wyjąć ,zmiksować blenderem,a następnie spowrotem włożyć do wody ,w której się gotowały.
Nastepnie dodać gotową sproszkowaną zupę winiary,rozpuszczoną w szklance zimnej wody,dodać do bulionu warzywnego z kostkami rosołowymi.
Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i czosnek niedźwiedzi,śmietanę (ta o której wspomniałam się nie warzy,zatem można ją dodać do gorącej jeszcze zupy spokojnie).
Ewentualnie doprawić do smaku wedle uznania i dolać wody.
Zupa smakuje z ryżem,jak i makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).