sobota, 3 września 2011

mus jabłkowo-gruszkowy


 
SKŁADNIKI:
*JABŁKA+GRUSZKI (po kilogramie)
*pół kg cukru trzcinowego
   *garść skórki cytrynowej kandyzowanej
*sok z połowy cytryny,lub ocet (2 łyżeczki)
--------------------------------------------------------------
  • Jabłka i gruszki,umyć,obrać,pokroić w  ćwiartki,wydrążyć gniazda nasienne.
  • Podsmażyć do wypuszczenia soku z cukrem,dodać sok z cytryny (by zachować jasny kolor musu),skórkę cytrynową kandyzowaną .
  • Zmiksować podgotowane owoce,podsmażyć jeszcze chwilę i gorący
  • mus wkładać do wcześniej wyparzonych słoiczków.
  • Pasteryzować koło kwadransa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).