http://pl.wikipedia.org/wiki/Pstr%C4%85g/
Składniki:
- sztuka pstrąga 2-3 łyżki mąki (u mnie pełnoziarnista)
- przyprawy:sól,sok z cytryny,pieprz,papryka ostra
- mała cebulka
- 2-3 ząbki czosnku
- zioła:oregano,bazylia
- ok. szklanki oliwy do smażenia
- sos grzybowy
Rybę oczyszczoną,pokroić w plastry,polać sokiem z cytryny,doprawić przyprawami.
Odstawić na godzinkę.
Oprószyć maką,posypać ziołami ,podsmażyć na oleju na gorącym teflonie,z cebulką i czosnkiem.
Podlać wrzątkiem,dusić pod przykryciem ok.pół godzinki.
Przed podaniem polać sosem grzybowym,i zapiec w gorącym piekarniku ,w naczyniu żaroodpornym,dobry kwadrans.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).