wtorek, 2 października 2012

karkówka z piekarnika

Karkóweczka ,na szybką obiado-kolację na ciepło,ale też pokrojona w plastry, na zimno do kanapek.Pewnie tylko wegetarianie na nią się nie skuszą,bo smakosze grilla tego ogrodowego jak i domowego ,w naszym rodzinnym domku będą na pewno zachwyceni.....A teraz mam stałego degustatora,moich kulinarnych poczynań,bo Monia na stwierdzenie -"mam wolny czas,będzie coś dobrego"....uśmiecha się i do cioteczki chętnie zagląda... ;)


Składniki:
  • karkówka w marynacie ziołowej
  • cebulka
  • garść śliwek węgierek (suszonych lub wędzonych)
  • zioła prowansalskie

Wykonanie:
  • karkówkę układamy na "sreberku spożywczym"
  • cebulkę kroimy w plasterki i układamy po wierzchu na karkówce,podobnie jak i wypestkowane śliwki,posypujemy po wierzchu ziołami prowansalskimi
  • zawijamy wszystko szczelnie,pieczemy 1-1,5 godziny w nagrzanym piekarniku w temp.ok.180 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).