Karkóweczka ,na szybką obiado-kolację na ciepło,ale też pokrojona w plastry, na zimno do kanapek.Pewnie tylko wegetarianie na nią się nie skuszą,bo smakosze grilla tego ogrodowego jak i domowego ,w naszym rodzinnym domku będą na pewno zachwyceni.....A teraz mam stałego degustatora,moich kulinarnych poczynań,bo Monia na stwierdzenie -"mam wolny czas,będzie coś dobrego"....uśmiecha się i do cioteczki chętnie zagląda... ;)
Składniki:
- karkówka w marynacie ziołowej
- cebulka
- garść śliwek węgierek (suszonych lub wędzonych)
- zioła prowansalskie
Wykonanie:
- karkówkę układamy na "sreberku spożywczym"
- cebulkę kroimy w plasterki i układamy po wierzchu na karkówce,podobnie jak i wypestkowane śliwki,posypujemy po wierzchu ziołami prowansalskimi
- zawijamy wszystko szczelnie,pieczemy 1-1,5 godziny w nagrzanym piekarniku w temp.ok.180 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).