piątek, 12 kwietnia 2013

wafel z masą serową




















Przekładany wafel....z masą serową,z odrobiną zielonego barwnika.
Szybki,łatwy,smakowity......zapraszam do weekendowego wafelkowania ;)

Składniki:
  • opakowanie wafli
  • opakowanie serka maskarpone (250 gram)
  • porcja twarogu śmietankowego (250 gram)
  • ok.pół szklanki cukru pudru
  • kilka kropli zielonego barwnika 
  • garść zmielonych orzechów lub migdałów
  • opcjonalnie aromat smakowy (kilka kropli)
Wykonanie:

Sery mielimy,dodajemy stopniowo cukier puder,orzechy,wszystko miksujemy,dodajemy aromat smakowy,mieszamy .
Gotową ,schłodzoną masą,przekładamy wafle ,niezbyt grubo,by wafel nie zrobił się miękki.
Gotowy wafel schładzamy w lodówce,można go dodatkowo obciążyć.




















Inne propozycje na masy waflowe:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).