Przekładany wafel....z masą serową,z odrobiną zielonego barwnika.
Szybki,łatwy,smakowity......zapraszam do weekendowego wafelkowania ;)
Składniki:
- opakowanie wafli
- opakowanie serka maskarpone (250 gram)
- porcja twarogu śmietankowego (250 gram)
- ok.pół szklanki cukru pudru
- kilka kropli zielonego barwnika
- garść zmielonych orzechów lub migdałów
- opcjonalnie aromat smakowy (kilka kropli)
Sery mielimy,dodajemy stopniowo cukier puder,orzechy,wszystko miksujemy,dodajemy aromat smakowy,mieszamy .
Gotową ,schłodzoną masą,przekładamy wafle ,niezbyt grubo,by wafel nie zrobił się miękki.
Gotowy wafel schładzamy w lodówce,można go dodatkowo obciążyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).