piątek, 2 maja 2014

pasta jajeczno-cebulowa...z koperkiem







Pasty są miłym akcentem przystawki na stole, często używam je do mini kanapek, tostów,grzanek,od śniadania począwszy, na kolacji skończywszy.
Najczęściej robię jajeczną, z dodatkami....ale polecam również te warzywne, które dodatkowo wprowadzają na stół wiosenną świeżość pastelowych kolorów, kiedy użyjemy groszku , czy świeżutkiej marchewki. Zresztą oceńcie sami, przedstawiam moje propozycje past...smacznego.





pasta jajeczno-cebulowa...z koperkiem


składniki:
  • 4 jajka (ugotowane)
  • pół cebuli (ja dałam cebulę czosnkową)
  • szczypta musztardy Dijon
  • przyprawy:sól,pieprz
  • koperek zielony
  • majonez+gęsty jogurt (po łyżce)

wykonanie:


Jajka i cebulę miksujemy blenderem,dodajemy,sos majonezowo-jogurtowy,przyprawy,koperek posiekany na drobno,mieszamy wszystko razem
....i pasta gotowa.



Polecam również ;)
pasta z groszku i marchewki
pasta szpinakowo-jajeczna



1 komentarz:

  1. Często robię podobną lub z tuńczykiem, moja rodzina je uwielbia.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).