Pasty są miłym akcentem przystawki na stole, często używam je do mini kanapek, tostów,grzanek,od śniadania począwszy, na kolacji skończywszy.
Najczęściej robię jajeczną, z dodatkami....ale polecam również te warzywne, które dodatkowo wprowadzają na stół wiosenną świeżość pastelowych kolorów, kiedy użyjemy groszku , czy świeżutkiej marchewki. Zresztą oceńcie sami, przedstawiam moje propozycje past...smacznego.
pasta jajeczno-cebulowa...z koperkiem
składniki:
- 4 jajka (ugotowane)
- pół cebuli (ja dałam cebulę czosnkową)
- szczypta musztardy Dijon
- przyprawy:sól,pieprz
- koperek zielony
- majonez+gęsty jogurt (po łyżce)
wykonanie:
Jajka i cebulę miksujemy blenderem,dodajemy,sos majonezowo-jogurtowy,przyprawy,koperek posiekany na drobno,mieszamy wszystko razem
....i pasta gotowa.
Polecam również ;)
pasta z groszku i marchewki |
pasta szpinakowo-jajeczna |
Często robię podobną lub z tuńczykiem, moja rodzina je uwielbia.
OdpowiedzUsuń