środa, 26 lutego 2014

chrusty z ciasta francuskiego....z piekarnika




Zachęcona pomysłem na rustykalnej kuchni,nabyłam opakowanie gotowego ciasta francuskiego i zrobiłam chrusty,bez bałaganu,bez pospiechu,bez smażenia na tłuszczu....najprostsze na tłusty czwartek ;).

chrusty z ciasta francuskiego....z piekarnika
Tłusty czwartek 2014
składniki na ok.20 chrustów

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (niemrożonego)
  • cukier puder do posypania
wykonanie:

Ciasto tniemy na paski o szerokości około 3 cm i długości 7 cm. Po środku robimy pionowe nacięcie na 3 cm. Jeden koniec przekładamy przez nacięcie i prostujemy.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni,pieczemy chrusty kwadrans,aż będą zarumienione.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem,w ilości jaką lubimy najbardziej.





1 komentarz:

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).