Zachęcona pomysłem na rustykalnej kuchni,nabyłam opakowanie gotowego ciasta francuskiego i zrobiłam chrusty,bez bałaganu,bez pospiechu,bez smażenia na tłuszczu....najprostsze na tłusty czwartek ;).
chrusty z ciasta francuskiego....z piekarnika
składniki na ok.20 chrustów
Ciasto tniemy na paski o szerokości około 3 cm i długości 7 cm. Po środku robimy pionowe nacięcie na 3 cm. Jeden koniec przekładamy przez nacięcie i prostujemy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni,pieczemy chrusty kwadrans,aż będą zarumienione.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem,w ilości jaką lubimy najbardziej.
chrusty z ciasta francuskiego....z piekarnika
składniki na ok.20 chrustów
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (niemrożonego)
- cukier puder do posypania
Ciasto tniemy na paski o szerokości około 3 cm i długości 7 cm. Po środku robimy pionowe nacięcie na 3 cm. Jeden koniec przekładamy przez nacięcie i prostujemy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni,pieczemy chrusty kwadrans,aż będą zarumienione.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem,w ilości jaką lubimy najbardziej.
świetnie wyglądają, mniam:)
OdpowiedzUsuń