sobota, 4 czerwca 2011

pudding różany...czekoladowy


                                                                                                  

składniki na: pudding różany ;)))
  •  2 szklanki mleka
  •  2 łyżki kakao
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • łyżka masła
  • łyżka-dwie syropu różanego

  •  dodatkowo:płatki różane w cukrze lub syropie +świeże do dekoracji

Wykonanie:
Odlać pół szklanki mleka,pozostałe zagotować .
Do odlanej części dodać żółtka, skrobie i kakao. Dokładnie zmiksować.
Kiedy mleko zacznie się gotować, dodawać przygotowaną miksturę i energicznie mieszać, do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeszcze chwilę pogotować. Zdjąć z ognia.
Dodać masło ,i syrop różany .Wszystko zmiksować.
Wlać do salaterek,schłodzić.Przed podaniem dodatkowo pudding udekorować płatkami różanymi po wierzchu,polać odrobiną syropu.



uwaga: sposoby przygotowania płatków różanych, w  przetworach różanych....polecam ... ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...