Składniki:
- makaron ze szpinakiem (3 gniazdka)
 - mała puszka zielonego groszku
 - mała puszka zielonej fasoli szparagowej
 - 2 jajka od kur zielononóżek
 - 5-6 plastrów ananasa z puszki
 - plaster ugotowanej piersi kurczaka
 - pęczek zielonej natki pietruszki lub koperku
 - sos: łyżka musztardy Dijon+2-3 łyżki majonezu+łyżeczka oliwy z oliwek
 - przyprawy:sól,pieprz,carry
 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy z wody,przestudzony kroimy na drobno.
Puszki:groszek i fasolę odcedzamy z wody.
Ananasa kroimy na drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,chłodzimy pod zimną wodą,siekamy na drobno.
Pierś drobiową-ugotowaną ,kroimy na drobno.
Pierś drobiową-ugotowaną ,kroimy na drobno.
Zieleninę myjemy,siekamy na drobno.
Wszystkie składniki łączymy w misce,doprawiamy przyprawami i sosem.
Gotową sałatkę chłodzimy w lodówce. 


pysznie:)
OdpowiedzUsuń