poniedziałek, 18 marca 2013

sałatka w kolorze zieleni....



Składniki:
  • makaron ze szpinakiem (3 gniazdka)
  • mała puszka zielonego groszku
  • mała puszka zielonej fasoli szparagowej
  • 2 jajka od kur zielononóżek
  • 5-6 plastrów ananasa z puszki
  • plaster ugotowanej piersi kurczaka
  • pęczek zielonej natki pietruszki lub koperku
  • sos: łyżka musztardy Dijon+2-3 łyżki majonezu+łyżeczka oliwy z oliwek
  • przyprawy:sól,pieprz,carry
Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy z wody,przestudzony kroimy na drobno.
Puszki:groszek i fasolę odcedzamy z wody.
Ananasa kroimy na drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,chłodzimy pod zimną wodą,siekamy na drobno.
Pierś  drobiową-ugotowaną ,kroimy na drobno.
Zieleninę myjemy,siekamy na drobno.
Wszystkie składniki łączymy w misce,doprawiamy przyprawami i sosem.
Gotową sałatkę chłodzimy w lodówce. 



...z myślą o akcji : zielono mi,by wiosna zawitać chciała.... ;)

1 komentarz:

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...