poniedziałek, 16 czerwca 2014

koktajl wiosenny....z cukrem różanym


























Tylko cztery składniki,a możemy delektować się pysznym koktajlem do woli... ;).
Czas sezonowych truskawek to bogactwo smaku,które raczej nie może się znudzić,szczególnie,że truskawki możemy też spokojnie zamrozić i szybko przetworzyć.A i bez dodatków smakują doskonale.
Zatem nie ma się co rozpisywać,bo chyba do truskawkowych smaków, specjalnie nikogo zachęcać nie potrzeba.Dzisiaj połączenie truskawki z melonem,ale też możemy melona zastąpić bananem,jeśli ktoś bardziej takie połączenie lubi...




koktajl wiosenny

..........z cukrem różanym


składniki: 
na dwie szklanki


  • ½ kg truskawek bez szypułek 
  • pół miąższu obranego melona,i bez pestek
  • pól litra -do wyboru: kefiru, maślanki , jogurtu naturalnego,zsiadłego mleka,chudej śmietany
  • cukier różany wg upodobania


wykonanie:

Składniki na koktajl miksujemy w blenderze, dosładzając stopniowo w trakcie miksowania wg upodobania ,i w zależności od słodkości truskawek. 

Gotowy koktajl chłodzimy w lodówce, dekorujemy przed podaniem cukrem różanym po wierzchu i opcjonalnie np.listkami mięty.... i gotowe ;).



2 komentarze:

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...