poniedziałek, 2 maja 2011

kurczak z piekarnika

Drób to mięsko,które na diecie białkowej staje się dla jednych wybawieniem,dla innych utrapieniem....
Jakkolwiek by nie było ,można go przyrządzić na wiele sposobów,by dietę urozmaicić,i do drobiu się przekonać.
Duże znaczenie mają tu przyprawy i zioła, które dla  dań drobiowych w codzienności stają się nowym odkryciem,by nadać daniu niepowtarzany smak i odmienić jakość dania na talerzu....
Niejedna dukanka,dopiero w trakcie diety odkrywa prawdziwe walory i zalety kuchni ziołowej.


Wykorzystuję do tego szklane naczynie,z możliwością uzupełnienia "nalewki",wg uznania :
piwo,nalewka domowej produkcji,winko (oczywiście to wszystko po diecie dopiero).

Potem pozostaje tylko przygotowanie kurczaka wg własnego pomysłu.

Wykorzystuję musztardę Dijon (polecana na diecie),ze sporą porcją ziół :prowansalskie i majeranek, przyprawy:sól,pieprz, papryka ,czosnek,carry.....co kto lubi

Pieczenie:w temp.180 stopni 1-1,5 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...