środa, 2 maja 2012

rybny filet smażony ,z warzywami

 Szybkie danie,zdrowe i smaczne........także na diecieDukana  (wtedy bez tłuszczu)-faza II


Składniki:
  1. świeży filet rybny bez ości wg upodobania
  2. panierka:mąka,jajko,bułka tarta....na diecie zamiast mąki- skrobia,jajko,zamiast bułki- otręby
  3. przyprawa do ryb
  4. bukiet warzywny wedle uznania
  5. oliwa do smażenia......na diecie przetarta patelnia teflonowa odrobiną oliwy,dobrze rozgrzana,w trakcie smażenia podlewamy filet odrobiną wody,albo zapiekamy w piekarniku w foli spożywczej.
Wykonanie:rybę przygotowujemy w panierce ,jak do schabowego,czyli filet posypujemy maką/skrobią,obtaczamy w utrzepanym jajku z przyprawami,na koniec obtaczamy w bułce tartej/otrębach.Smażymy na patelni lub w piekarniku.Podajemy z bukietem warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...