piątek, 25 maja 2012

muffinki dukanowe otrębowo-warzywne




Składniki mokre:
    2 jajka kurze ,pół szklanki maślanki,aromat pomarańczowy
duża marchewka (obrana i starta na drobnych oczkach
łodyga rabarbaru (oczyszczona i obrana,pokrojona na drobną kostkę)
Składniki suche:
łyżeczka sody,łyżeczka proszku do pieczenia,ok.10 łyżek otrębów mieszanych,łyżka słodziku.
Wykonanie:Jajka ubić ze słodzikiem,dodawać mokre składniki,następnie stopniowo suche,wszystko razem dokładnie wymieszać ręcznie lub mikserem.
Nakładać do muffinek na 3/4 wysokości.
Piec w temp.180 stopni ok.pół godziny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...