czwartek, 3 maja 2012

jajecznica ze szczypiorem,na śmietanie

...............kto nie zna jajecznicy,w kuchni polskiej?
............u nas na różne sposoby:
  • na śmietanie,
  • na boczku lub bekonie-tu
  • na pomidorach....tu
  • a dzisiaj jajecznica z dużą ilością szczypioru po prostu.
Składniki:
  • 3 jajka (u mnie lilipucie)
  • pęczek szczypiorku
  • przyprawy (sól,oregano)
  • kilka łyżek śmietany (jogurtu na diecie -Faza P+W)
  • odrobina oliwy do przetarcia patelni (dopuszczona też na diecie)
Wykonanie:szczypior myjemy,siekamy na drobno lub grubiej jak kto woli,rozgrzewamy patelnię,przetartą oliwą.Na rozgrzany teflon wrzucamy szczypior,chwilę smażymy,nastepnie dajemy jajka z przyprawami i śmietanę (na diecie jogurt),wszystko mieszamy,czekamy aż jajka się zetną...i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...