Krokiety
- 0,5 l mleka
 - 2 szklanki mąki
 - 1-2 jajka
 - szczypta soli
 - tłuszcz do smażenia
 
Nadzienie
- cebula
 - opakowanie pieczarek
 - przyprawy:sól,pieprz,czosnek niedźwiedzi suszony
 - masło do smażenia
 
Dodatkowo: olej, jajko, bułka tarta,plaster żółtego sera
Wykonanie: 
Jajko,przesianą mąkę i sól mieszamy z mlekiem na gładką masę. Smażymy na tłuszczu cieńkie naleśniki.
Drobno kroimy cebulę i podsmażamy ją na złoty kolor na maśle.
Dodajemy  
pokrojone pieczarki,podsmażamy do zarumienienia,przyprawiamy pod koniec smażenia przyprawami,dodajemy czosnek niedźwiedzi. 
 Farszem napełniamy naleśniki,dodajemy w środek kawałek żółtego sera, 
zaginamy boki i zawijamy. 
Gotowe obtaczamy w utrzepanym  jajku i bułce tartej. 
Obsmażamy na złoty kolor.
Podajemy na ciepło z keczupem lub sosem grzybowym, przed podaniem zapiekamy krokiety w piekarniku. 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).