Pewnie zbytnio nikogo,tym pomysłem nie zaskoczę,bo to znane smaki dzieciństwa....które pamiętamy ,ale czasem na długo ich wykonanie odkładamy....
Zatem może warto odświeżyć,prostotę domowych rozwiązań, a jednak smacznych i miłych dla podniebienia....zamiast sięgać po sklepowe gotowce,napakowane dużą ilością cukru i konserwantów,a tak przynajmniej wiemy co jemy ...
składniki:
- paczka ryży preparowanego (90 g)
- pół kostki masła
- łyżka syropu z agawy
- tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
- krówki -mała paczka (ok.20 sztuk krówek ciągliwych)
Wykonanie:
Krówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej,z masłem,syropem z agawy,czekoladą.
Do lekko przestudzonej,ale jeszcze ciepłej masy dodajemy ryż preparowany i formujemy kulki,szyszki lub blok.....pozostawiamy do zastygnięcia w lodówce....i gotowe.
I wiosna....z rodzinnego ogródka ;)