- 100-130g mąki pszennej
- pół szklanki mleka
- pół szklanki wody gazowanej
- 3 jajka
- szczypta soli i cukru
- dodatki: kostka twarogu śmietankowego+słodki jogurt naturalny,wiórki kokosowe+masa kajmakowa.
- olej do smażenia
Mąkę przesiewamy przez sito,jajka ubijamy,łączymy stopniowo wszystkie składniki,do uzyskania jednolitej konsystencji.
Smażymy naleśniki na gorącym oleju.
Nadziewamy twarożkiem zmiksowanym ze słodkim jogurtem,po wierzchu smarujemy masą kajmakową (z mleka skondensowanego słodzonego), i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smażymy naleśniki na gorącym oleju.
Nadziewamy twarożkiem zmiksowanym ze słodkim jogurtem,po wierzchu smarujemy masą kajmakową (z mleka skondensowanego słodzonego), i posypujemy wiórkami kokosowymi.