Składniki:
*pół sałaty lodowej
*puszka czerwonej fasoli
*plaster żółtego sera
*jogurt naturalny z ziarnami
*przyprawy (sól,pieprz)
*ćwiartka melona
Ogórek melon, melon (Cucumis melo L., z gr. melopepon – miękkie jabłko) – gatunek ogórka z jadalnym owocem należący do rodziny jednorocznych roślin dyniowatych.
Melony w 90% składają się z wody, mają dużo cukru, a mało kalorii. Stosowany jest w celach leczniczych, ale przede wszystkim do konsumpcji. Jadany jest zazwyczaj na surowo.
Wykonanie:sałatę umyć,posiekać na drobno,fasolę opłukać ,melona pokroić w kostkę lub plastry,i tak samo ser żółty,wszystko połączyć z jogurtem,wymieszać,doprawić do smaku....i gotowe
Z pozdrowieniami dla Marka i Kasi,którzy motywują mnie,by docenić skarbiec warzyw we własnej kuchni (by się nie tylko rozkoszować ich smakiem,ale raźniej zgubić poświąteczny nadbagaż... ;).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).