wtorek, 8 stycznia 2013

piersi drobiowe w sosie majonezowo-chrzanowym


Składniki:
  • 2 piersi drobiowe
  • sos: 2 łyżki majonezu+2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • przyprawa do kurczaka , sól
  • jajko surowe
  • oliwa do smażenia+pół szkl. wody
Wykonanie: 

Piersi lekko ubić tłuczkiem,
Doprawić solą i przyprawą do kurczaka,posmarować sosem.
Jajko ubić widelcem,obtoczyć gotowe filety drobiowe,
Smażyć na gorącym oleju,pod koniec smażenia podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok.20 minut.
Gotowe piersi podajemy z ziemniakami,ryżem,kaszami  i "bukietem warzywnym" wedle upodobania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...