SKŁADNIKI:
*pół kilograma mielonego mięsa wołowego
*2 jajka
*3 łyżki otrębów (owsiano-pszennych)
*pół pęczku szczypiorku
*zioła prowansalskie,sól,carry do przyprawienia
....i wedle uznania co kto lubi (cebulka,czosnek).
PRZYGOTOWANIE:
*pół kilograma mielonego mięsa wołowego
*2 jajka
*3 łyżki otrębów (owsiano-pszennych)
*pół pęczku szczypiorku
*zioła prowansalskie,sól,carry do przyprawienia
....i wedle uznania co kto lubi (cebulka,czosnek).
- dodatkowo:*bulionetka rosołowa
PRZYGOTOWANIE:
- Mięso mielone połączyć z jajkami i otrębami,wymieszać,dodać przyprawy wedle uznania i szczypiorek.
- Formować kotlety,i podsmażyć na goracej patelni teflonowej ,przetartej odrobiną oliwy.
- Następnie kotlety zalać bulionem rosołowym w szklance wody,dusić pod przykryciem ok.pół godziny.
- Pyszne i dozwolone na każdej fazie ( a w ramach dalszych etapów wersja bardziej królewska,jak i możliwość łączenia różnych mięs ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).