Uwielbiam pomidory, jednak nie przepadam za pływającymi kawałkami pomidora w zupie....zatem polecam kremową pomidoróweczkę..... ;)
zupa pomidorowa
Składniki :
- słoiczek pomidorów w kawałkach
- mały przecier pomidorowy(80g)
- marchewka
- pół selera
- cebulka czosnkowa
- 2 ząbki czosnku
- pietruszka zielona
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- litr -półtora wody
- opcjonalnie przyprawy wedle uznania
- śmietana
Wykonanie:
Warzywa podgotować do miękkości w litrze-półtora wody,z kostkami rosołowymi.
Następnie odcedzić rosół,zmiksować blenderem warzywa z przetworzonymi pomidorami,na koniec dodać rosół,zagotować.Gotową zupę podawać z makaronem lub ryżem,przyozdobić zieloną pietruszką i śmietaną wedle uznania.Ja doprawiłam jeszcze pieprzem....smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).