Skorzystałam z tego przepisu.
Zamieniłam jednak cukier puder na trzcinowy,i u mnie bardziej zarumienione ciasteczka.
czas przygotowania: dobry kwadrans,drugie tyle pieczenie (ok.60 ciastek),temp.180 stopni.
Czyli tak:
- KOSTKA MASŁA - 200 g
- 5-6 ŁYŻEK CUKRU ( u mnie trzcinowy)
- AROMAT SMAKOWY (śmietankowy)
- 300 g MĄKI TORTOWEJ (typ 450 pszenna)
Formować ciasteczka,wg uznania,ja zrobiłam kulki i nadałam kształt widelcem.
Pieczenie kwadrans,w nagrzanym piekarniku .
Uwaga,w przypadku gdy damy mniej mąki (co miało u mnie też miejsce),może się zdarzyć,że ciasteczka się "rozpłyną".Ale,w takiej sytuacji nasze wysiłki nie muszą iść na marne,bo na przykład możemy wtedy zrobić kruszonkę,do bloku czkoladowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).