Swojego czasu za szpinakiem nie przepadałam,nie gościł zatem i w mojej kuchni.Ale jednego razu skosztowałam go u mojej przyjaciółki,i zjadłam ze smakiem,i wtedy zrozumiałam,że całe sedno tkwi w dopracowaniu jego przyprawienia,a tu istotnym składnikiem jest czosnek.A kiedy młoda ze mną zamieszkała,to odkąd zrobiłam tartę ze szpinakiem, stał się on częstym składnikiem zamrażalnika w naszej kuchni,a oprócz czosnku polubiłam łączenie szpinaku z pleśniowym serem lazurowym.Dzisiaj małe podsumowanie tego co moja blogowa przepisownia zawiera.....czyli dania ze szpinakiem ;)
tarta szpinakowa z pieczarkami i renetą
penne ze szpinakiem
zapiekanka z ziemniaków puree...ze szpinakiem
sałatka w kolorze zieleni
jajka z pasta szpinakową
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).