bigos z grzybami
składniki:
- kapusta kiszona z marchewką (z domowej spiżarni)
- suszone podgrzybki (z domowej spiżarni)
- cebula czosnkowa
- przyprawy (sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie)
- ok.pół litra rosołu
Korzystam z zaprawionych już wcześniej słoików z kiszona kapustą z marchewką ,z domowej spiżarni.
Grzybki suszone moczymy w wodzie na noc,obgotowujemy do miękkości,około pół godzinki.
Kapustę z marchewką podlewamy rosołem,doprawiamy wedle uznania,dodajemy podgotowane grzyby,gotujemy wszystko razem do miękkości,dobre pół godziny.
Bigos najlepszy na gorąco,i odgrzewany następnego dnia,z chlebkiem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).