Składniki: (mi wyszło 30 ciasteczek)
- szklanka mąki tortowej pszennej
- ok.1/5 szklanki mąki razowej,też pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół buteleczki aromatu migdałowego
- pół szklanki cukru trzcinowego
- ok.pół łyżeczki soli
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki ajerkoniaku
- garść pistacji (posiekanych na drono)
- garść skórek kandyzowanych mieszanych
- kostka masła (miękkiego )250g
Następnie zrobić dwa wałki i obtoczyć cukrem,zawinąć w folię aluminiową i pozostawić do schłodzenia w lodówce.
Następnie wykrawać nożem krążki,niezbyt cieńko,bo ciasto jest dosyć kruche,piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok.kwadransa....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).