Składniki:
- 1,5 szklanki mąki (u mnie mieszana pszenna)
- pół kostki miękkiego masła
- mała śmietana gęsta (125ml)
- cukier waniliowy (szaszetka)
- aromat-pół buteleczki,u mnie pomarańczowy
- odrobina kurkumy (ok.pół łyżeczki)
- 1-2 łyżki cukru trzcinowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Ciasto zagnieść i odstawić do schłodzenia do lodówki,na ok.godzinkę.
Wykrawać ciastka foremką,piec w nagrzanym piekarniku ok.kwadransa.
Upieczone i schłodzone ciastka (ale można też jeszcze ciepłe) lukrujemy,ozdabiamy kwiatkami piankowymi,ja moje przecięłam na połowę.Ozdabiamy odrobiną dżemu lub lukru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).