muffinki keksowe
składniki: (na około 12-15sztuk)
szklanka=250ml
- ok.2,5 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki oleju lub pół kostki masła płynnego
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- garść mieszanki keksowej kandyzowanej (sparzonej we wrzątku)
- małe opakowanie serka maskarpone 250g
- dodatkowo : cukier puder z odrobiną wrzątku, ucieramy lukier. Lukrujemy muffinki, kiedy są jeszcze ciepłe i ozdabiamy wg upodobania.U mnie czereśnie kandyzowane.
Jajka ubijamy z cukrem ,łączymy mokre składniki z suchymi,miksujemy wszystko razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).