Krokiety
- 0,5 l mleka
- 2 szklanki mąki
- 1-2 jajka
- szczypta soli
- tłuszcz do smażenia
Nadzienie
- cebula
- opakowanie pieczarek
- przyprawy:sól,pieprz,czosnek niedźwiedzi suszony
- masło do smażenia
Dodatkowo: olej, jajko, bułka tarta,plaster żółtego sera
Wykonanie:
Jajko,przesianą mąkę i sól mieszamy z mlekiem na gładką masę. Smażymy na tłuszczu cieńkie naleśniki.
Drobno kroimy cebulę i podsmażamy ją na złoty kolor na maśle.
Dodajemy
pokrojone pieczarki,podsmażamy do zarumienienia,przyprawiamy pod koniec smażenia przyprawami,dodajemy czosnek niedźwiedzi.
Farszem napełniamy naleśniki,dodajemy w środek kawałek żółtego sera,
zaginamy boki i zawijamy.
Gotowe obtaczamy w utrzepanym jajku i bułce tartej.
Obsmażamy na złoty kolor.
Podajemy na ciepło z keczupem lub sosem grzybowym, przed podaniem zapiekamy krokiety w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).