*4 JAJKA
*PÓŁ SZKLANKI MĄKI RAZOWEJ
*2 ŁYŻKI OTRĘB OWSIANYCH
*ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIA
*4 ŁYŻKI SERKA HOMOGENIZOWANEGO
*2 ŁYŻKI CACAO CIEMNEGO
*4 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
*CUKIER WANILIOWY
*ODROBINA SOLI
*ŁYŻKA PRZYPRAWY KORZENNEJ
*1 RABARBAR
-------------------------------------------
Białka ubić.Pozostałe składniki wymieszać ,dodać pianę z białek i zmiksować.
Rabarbar obrać ze skórki,pokroić w drobną kostkę.
Blaszkę (małą)wyłożyć papierem do pieczenia,ułożyć rabarbar,następnie wlać przygotowane ciasto.
Piec w temp.180 stopni,na termobiegu pół godziny.
Ciasto dietetyczne,dla kogo mało słodkie,można posypać cukrem pudrem po upieczeniu.
Z racji użycia mąki i cukru,na protalu,dozwolone ciasto w Fazie III.
*PÓŁ SZKLANKI MĄKI RAZOWEJ
*2 ŁYŻKI OTRĘB OWSIANYCH
*ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIA
*4 ŁYŻKI SERKA HOMOGENIZOWANEGO
*2 ŁYŻKI CACAO CIEMNEGO
*4 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
*CUKIER WANILIOWY
*ODROBINA SOLI
*ŁYŻKA PRZYPRAWY KORZENNEJ
*1 RABARBAR
-------------------------------------------
Białka ubić.Pozostałe składniki wymieszać ,dodać pianę z białek i zmiksować.
Rabarbar obrać ze skórki,pokroić w drobną kostkę.
Blaszkę (małą)wyłożyć papierem do pieczenia,ułożyć rabarbar,następnie wlać przygotowane ciasto.
Piec w temp.180 stopni,na termobiegu pół godziny.
Ciasto dietetyczne,dla kogo mało słodkie,można posypać cukrem pudrem po upieczeniu.
Z racji użycia mąki i cukru,na protalu,dozwolone ciasto w Fazie III.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).