składniki:
- pół kilograma chudego schabu
- cebula lub por
- mały seler
- 2 pietruszki +natka
- kilka marchewek
- papryka (wg uznania),ja dałam zieloną
- pół kalafiora
- mały brokuł
- przyprawy:kostka rosołowa drobiowa,ząbek czosnku,zioła prowansalskie.
Przygotowanie:schab pokroić w plastry,wrzucić do worka do gotowania,zalać rosołkiem-rozpuścić kostkę rosołową w przegotowanej wodzie ,zamknąć worek plastikowym zaczepkiem,włożyć do garnka z wodą,gotować aż schab zrobi się dobry do przegryzienia,około godziny.Następnie odstawić garnek,wrzucić do worka pokrojone warzywa i przyprawy,ponownie zamknąć worek,i gotować ,na zmniejszonym ogniu,już całość.Po ugotowaniu odlewamy rosołek,schab z warzywami układamy na talerzu,danie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do dodawania własnych uwag po wypróbowaniu przepisu ;).