SKŁADNIKI:
---------------------------------------------------------------------------------------------
* 1-2 jajka "surowe"
* 5 jajek lilipucich, bądź przepiórczych gotowanych
* przyprawy:sól,pieprz ,majeranek, zioła prowansalskie.
* przyprawy:sól,pieprz ,majeranek, zioła prowansalskie.
* koperek zielony i pietruszka,czosnek w ząbkach
---------------------------------------------------------------------------------------------
Małe jajka gotujemy na twardo.Do mielonego mięsa dodajemy "surowe"jajka,otręby,przyprawy, koperek i pietruszkę,pokrojony drobno czosnek.Wykładamy dużą keksówkę folią do pieczenia-tak,by z jednej strony został kawałek,by przykryć pieczeń z wierzchu.Układamy połowę mięsa,następnie w rządku jajka na twardo,przykrywamy resztą mięsa .Wierzch posypałam jeszcze ziołami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni C,na termobiegu,na dobre 1,5 godziny.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Małe jajka gotujemy na twardo.Do mielonego mięsa dodajemy "surowe"jajka,otręby,przyprawy, koperek i pietruszkę,pokrojony drobno czosnek.Wykładamy dużą keksówkę folią do pieczenia-tak,by z jednej strony został kawałek,by przykryć pieczeń z wierzchu.Układamy połowę mięsa,następnie w rządku jajka na twardo,przykrywamy resztą mięsa .Wierzch posypałam jeszcze ziołami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni C,na termobiegu,na dobre 1,5 godziny.
Pieczeń wygodna do podania w formie przystawki (na wszystkich Fazach ).Smacznego.
zapowiada się fantastycznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Paula
Osobiście lubię domowe pieczenie,są dobrym dodatkiem do kanapek i jako zimne przystawki,a poza tym mają zdecydowanie dłuższą wytrzymałość ,niż wędliny sklepowe.
OdpowiedzUsuńNa diecie białkowej miłe urozmaicenie dla "drobiowych piersi".... ;)