Składniki:
- makaron ze szpinakiem (3 gniazdka)
- mała puszka zielonego groszku
- mała puszka zielonej fasoli szparagowej
- 2 jajka od kur zielononóżek
- 5-6 plastrów ananasa z puszki
- plaster ugotowanej piersi kurczaka
- pęczek zielonej natki pietruszki lub koperku
- sos: łyżka musztardy Dijon+2-3 łyżki majonezu+łyżeczka oliwy z oliwek
- przyprawy:sól,pieprz,carry
Makaron gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy z wody,przestudzony kroimy na drobno.
Puszki:groszek i fasolę odcedzamy z wody.
Ananasa kroimy na drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,chłodzimy pod zimną wodą,siekamy na drobno.
Pierś drobiową-ugotowaną ,kroimy na drobno.
Pierś drobiową-ugotowaną ,kroimy na drobno.
Zieleninę myjemy,siekamy na drobno.
Wszystkie składniki łączymy w misce,doprawiamy przyprawami i sosem.
Gotową sałatkę chłodzimy w lodówce.
pysznie:)
OdpowiedzUsuń